2016-03-10 18:43:49• hírek • Kocsis Zoltán

Ezerhétszáz négyzetméteren kátyúznak - mi lesz így Nessie-vel?

Hangos, fülsiketítő zajjal estek neki a munkagépek a gyenge minőségű és az idő által amúgy is megviselt beton- és aszfaltburkolatnak a 17-es lakótelepen, a Belsugului, a Jocului és a Brassó utcák közötti udvarban. Por és törmelék már eddig is volt bőséggel a környéken, elég ha csak a tavaly tavaszi garázsbontásra emlékeznek az ott lakók. A jelek szerint azonban mindez már nem játék: tényleg épülnek a parkolók.

Az önkormányzat vezetői tavaly július végén, amikor a terveket illusztráló maketteket bemutatták, még az év végéről beszéltek. Azaz ígéreteik szerint 2015 december végéig meg kellett volna épülnie a 3016 parkolóhelynek a 17-es és a Kárpátok I-II. lakótelepeken. Jobb későn, mint soha persze, arról nem is beszélve, hogy az év végét jelentő profán határidőnél van sokkal fontosabb időpont is a világon, ami politikai téren fordulópont, de akár választóvíz is lehet: a választások.

Megkeresésünkre Dan Babut városmenedzser elmondta, a szerződések értelmében a következő két hónapban a három említett lakónegyedben összesen 17 tömbházudvarban épülnek meg végre a beígért parkolók. A többi - összesen 53 udvar van - ezt követően készül el, tette hozzá.

Ezzel párhuzamosan zajlik az utcák kátyúzása: a polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint 1750 négyzetméter terület szorul(t) javításra. Babut ismertetőjéből kiderül, elkészült vagy folyamatban van a két Szamos-híd, az Independentei, a Hegyi (Oct. Goga), a Gorunului, a Golescu, a Szabadság-tér (P-ta Libertatii), az Eötvös (A.I. Cuza), a Károlyi, a Ion Ghica és a Dohánybeváltó (Rosetti) utcák kátyúzása, míg a tervekben szerepel a Transilvania, a Vágóhíd (Alexiu Berinde), a Petőfi Sándor, a Kazinczy (Stefan cel Mare), az Ady Ednre, a Szatmárzsadányi (Closca), az Anghel Saligny, a Vajay (Gabriel Georgescu), a Sugárút és az Állomás (Grivitei) utcák helyrepofozása is.

Nem marad el a földes utcák járhatóbbá tétele sem, a mintegy 70-80 (!) ilyen közül a következő hetekben az Ősz, a Krúdy Gyula, az Eugen Ionescu, a Castanilor, a Depozitelor utcákat igyekeznek elegyengetni.

Szatmárnémeti útjainak régen látott ramaty állapota közben megihlette az internet népét, a múzsák csókja pedig többek között Nessie-t, Loch Ness szörnyét is Szatmárnémetibe álmodta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: